Meet Up Eindhoven: Overleven in de chaos

Meepraten over 'Overleven in de chaos'.

20 nov
Datum
20 november 2019
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
De Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, Eindhoven
Link
Facebook event

overleven in de chaos

Nooit eerder leefde de mens in zo’n vrije, veilige en toegankelijke wereld als vandaag. Maar deze complexe wereld vraagt steeds meer van ons.

'We hebben een samenleving gecreëerd waar wij als mens eigenlijk niet meer aan kunnen voldoen', zegt psychiater en filosoof Damiaan Denys. Miljoenen jaren was de belevingswereld van de mens niet veel groter dan zijn directe omgeving. Het menselijk brein is zo geprogrammeerd dat het die omgeving probeert te doorgronden. Maar in een grenzeloze wereld vol prikkels, complexe informatie en alternatieve waarheden zien we soms door de bomen het bos niet meer.

Wat voor effect heeft zo’n overweldigende hoeveelheid informatie op onze eigen mentale gesteldheid en op de samenleving? Waarom zijn we bang terwijl de wereld nog nooit zo veilig was? Waarom voelen we ons steeds vaker depressief en eenzaam, terwijl de wereld nog nooit zo toegankelijk en met elkaar verbonden was? En hoe kan het toch, dat zoiets fundamenteels als het leefbaar houden van de aarde, niet door iedereen als noodzaak wordt ervaren?

In de Tegenlicht Meet Up Overleven in de chaos verkennen we op welke manier wij ons tot de wereld en de natuur verhouden en wat wij kunnen doen om ons weer verbonden te voelen met onszelf, met elkaar en met onze aarde. Hoe zien we door de bomen het bos weer?

programma

Vooraf aanmelden is nodig via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-overleven-in-de-chaos-80024887593

Indeling avond:

19.00 Samen kijken naar VPRO Tegenlicht aflevering Overleven in de Chaos

20.00 Start debat met tafelgasten en discussie met de zaal

21.45 Einde debat, ruimte voor napraten bij de bar

De toegang van de bibliotheek gaat om 19.15 dicht, om 20.00 gaat deze weer open tot 20.15.

Tafelgasten:

Tamara van de Laar-Spitters, mindwalk coach bij Spitters coaching

Andere tafelgasten worden nog bekend gemaakt

Moderator:

Ingeborg van den Bold

Vooraf eten:

Wil je van te voren gezellig samen eten en nieuwe mensen leren kennen? Vanaf 18.00 uur staat er een maaltijd klaar in het restaurant van de openbare bibliotheek. Hiervoor graag apart aanmelden via onderstaande link van de Openbare Bibliotheek:

locatie