Meet Up Eindhoven: De Digi-mens

Meepraten over 'De Digi-mens'

23 nov
Datum
23 november 2021
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
De Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, Eindhoven
Link
Meer informatie

Tegenlicht Meet Up Eindhoven: De Digi-mens

Tijdens de pandemie speelde een groot deel van ons leven zich achter een beeldscherm af. We raken steeds meer gewend aan digitale versies van elkaar. Nu bedrijven en overheden naar manieren zoeken om efficiënt op grote schaal met consumenten en burgers te communiceren, lijkt ‘natuurlijke menselijke communicatie’ het volgende terrein waar grote sprongen gemaakt zullen worden. Digitale assistenten zijn in opkomst en deze slimme ondersteuners begeven zich op communicatieterreinen die voorheen enkel aan mensen voorbehouden waren: empathie en emotie. Zien of horen we straks nog het verschil tussen mens en machine? En kunnen deze digitale mensen ons helpen bij het oplossen van structurele problemen zoals personeelstekorten in de zorg en in het onderwijs? En moeten we dat überhaupt wel willen?

Programma

19.00 Inloop
19.15 Samen naar de uitzending kijken
20.00 Pauze
20.30 Debat
21.45 Afronding

Tegenlicht 040
Samen met partners en een enthousiaste groep vrijwilligers wordt maandelijks een gratis toegankelijke Meet Up georganiseerd waarbij een uitzending van VPRO Tegenlicht centraal staat.

We kijken eerst samen naar de desbetreffende uitzending en gaan vervolgens met elkaar in gesprek over het onderwerp. De toegang van de bibliotheek gaat om 19.15 dicht, om 20.00 gaat deze weer open tot 20.15.

locatie