Meet Up Eindhoven: De nieuwe elite

Meepraten over 'De nieuwe elite'

14 dec
Datum
14 december 2021
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
De Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, Eindhoven
Link
Meer informatie

Tegenlicht Meet Up Eindhoven: De nieuwe elite

Door een tekort aan elektriciens en loodgieters lijkt de geplande energietransitie te mislukken.Hoe komt het dat technische beroepen helemaal uit de mode zijn geraakt. Handwerk staat gelijk aan vies werk, olie op je broek en zwart onder je nagels. Als samenleving wilden we vijftig jaar geleden het volk verheffen. Iedereen moest kunnen studeren, maar daarmee hebben we handwerk en veel waardevolle en onmisbare beroepen naar de achtergrond verbannen. Loodgieters en elektriciens verdienen goud geld, maar nog steeds is de waardering voor hun werk laag. 

In Nederland wordt nog onderscheid gemaakt tussen hoog en laagopgeleiden, maar de wal keert het schip. De hoog opgeleiden zijn niet langer de elite. De toekomst ligt in handen van handwerkers en het lijkt erop dat de verandering, als het gaat om de energietransitie, van de werkvloer komt.

Programma

19.00 Inloop
19.15 Samen naar de uitzending kijken
20.00 Pauze
20.30 Debat
21.45 Afronding

Tegenlicht 040
Samen met partners en een enthousiaste groep vrijwilligers wordt maandelijks een gratis toegankelijke Meet Up georganiseerd waarbij een uitzending van VPRO Tegenlicht centraal staat.

We kijken eerst samen naar de desbetreffende uitzending en gaan vervolgens met elkaar in gesprek over het onderwerp. De toegang van de bibliotheek gaat om 19.15 dicht, om 20.00 gaat deze weer open tot 20.15.

locatie