Meet Up Eindhoven: De nieuwe elite

De toekomst ligt in handen van vakmensen; de nieuwe elite.

17 mei
Datum
17 mei 2022
Tijd
19:15 - 21:45
Locatie
De Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, Eindhoven
Link
Meer informatie

De nieuwe elite

Aanmelden voor deze Meet Up kan via deze link

Vakmensen; de nieuwe elite

We hebben de technische beroepen keihard nodig, maar waarderen ze niet genoeg. De toekomst ligt in handen van vakmensen.

In Nederland wordt nog onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagopgeleiden, terwijl de mbo'er van het grootste belang is voor onze samenleving. En dat wordt de komende jaren alleen maar zichtbaarder. Hoogopgeleiden zijn niet langer de elite. De toekomst ligt in handen van vakmensen, handwerkers. De broodnodige verandering, als het gaat om de energietransitie, gaat van de werkvloer komen.

Er is een herwaardering nodig van het ambacht. In de VPRO Tegenlicht uitzending “De nieuwe elite” zien we dat niet de econoom en de bestuurskundige het land leiden, maar de monteur en de loodgieter. 

Door een tekort aan elektriciens en loodgieters lijkt de geplande energietransitie te mislukken. Hoe komt het dat technische beroepen helemaal uit de mode zijn geraakt? Handwerk staat gelijk aan vies werk, olie op je broek en zwart onder je nagels.

Als samenleving wilden we vijftig jaar geleden het volk verheffen. Iedereen moest kunnen studeren, maar daarmee hebben we handwerk en veel waardevolle en onmisbare beroepen naar de achtergrond verbannen. Loodgieters en elektriciens verdienen goud geld, maar nog steeds is de waardering voor hun werk laag.

Wilt u meedenken, praten en luisteren kom dan naar de Meetup op 17 mei om 19.15 uur in de Bibliotheek Eindhoven.

Aan de hand van een aantal stellingen en video’s uit de VPRO Tegenlicht uitzending “De nieuwe elite “ geven we invulling aan de avond.

19.15 uur inloop

19.30 uur start discussie/debat

20.30 uur pauze

20.45 uur tweede deel

21.45 uur afronding en napraten 

22.00 uur zaal gesloten 

Gasten: Laurent de Vries, voorzitter college van bestuur Summa College 

U kunt zich via Eventbrite aanmelden. Kaarten zijn gratis.

locatie