Groningen: Eurotopia volgens Ulrike Guerot

Groningen: Eurotopia volgens Ulrike Guerot

De noodzakelijkheid van een nieuw Europa

15 dec
Datum
15 december 2016
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Rijksuniversiteit Groningen
Link
https://www.facebook.com/events/1167235093352871/

documentaire

Europa lijkt failliet. Een heel scala aan crises teisteren het continent en de EU vindt maar geen oplossing. De bevolking verliest haar vertrouwen in Brussel en het daarbij behorende beleid. Wat begon met 'vrijheid, gelijkheid en broederschap' ziet er nu meer uit als 'vermarkting, verdeeldheid en veiligheid'. Wat kan een oplossing zijn? Ulrike Guerot, Duits historicus en politiek wetenschapper, denkt aan een radicale verandering en daagt mensen uit om geheel anders tegen Europa aan te kijken. In haar politieke utopia zijn er 50 verschillende regio's, gevormd rondom clusters van grote steden met een herkenbare identiteit en gedeeld economisch en cultureel belang. Deze regio’s zijn het centrum van de regering en alle Europese inwoners zijn wettelijk gelijken aan elkaar.

programma

Is dit de toekomst voor Europa? Sluit aan bij de Tegenlicht Meet Up in Groningen en praat mee over nieuwe ideeën voor Europa!

Gebundelde krachten voor deze spannende nieuwe Tegenlicht Meet Up die je uitdaagt om volstrekt anders naar Europa te kijken!
- Initatiefnemer en mede-organisator: Bastian Kenn, student Internationale Betrekkingen RuG en stagiaire Europian Democracy Lab (EDL) in Berlijn.
- Moderator: Dr. Senka Neuman-Stanivukovic, docent Internationale Betrekkingen van de Rijksuniversiteit.
- Mede-organisator: Marius Jora, student American Studies RuG.

Kom erachter wat het voor Groningen zou kunnen betekenen en wat er zou veranderen voor jou als inwoner.
Tot dan!

locatie