Groningen: Wij-Samenleving

Groningen: Wij-Samenleving

Wat voor toekomst willen we in Nederland?

14 mrt
Datum
14 maart 2017
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
OOST, Groningen
Link
https://www.facebook.com/events/170872750077546/

documentaire

De uitzending van de Wij-Samenleving gaat daarover; In Rotterdam startte Aboutaleb met de Wij-samenleving. Een project waarmee hij probeert een open gesprek tussen Rotterdammers van verschillende culturele achtergronden te organiseren en zo concreet mogelijk de kloof tussen burger en politiek te dichten. Wie is het wij volgens Aboutaleb en hoe wordt zijn wij beleefd in een stad waarin de tegenstellingen juist zo groot lijken. Werpt Rotterdam ons misschien een blik in de toekomst van een verdeeld Nederland zonder een politiek midden?

Uitdagers van de democratie gaat over het ondenkbare populisme wat nu als machtsmiddel wordt gebruikt in de huidige politiek. Social media doet daar nog een schepje bovenop door dat gebruikers ervan dwepen met nepnieuws en zo de (toekomstige) kiezer kan worden misleid. Hoe denken wij over onze huidige democratie? Dient zij gered te worden of kan dat al niet eens meer. Is de democratie zoals we die nu kennen nog maar een schim van wat het ooit geweest is? Het is hoog tijd om de democratie opnieuw uit te vinden.

programma

Tegenlicht Meet Up Groningen: Wij maatschappij/Uitdagers van de democratie

De Tegenlicht Meet up van 14 maart vindt een dag voor de verkiezingen plaats. En die verkiezingen worden spannend. Wie haalt de meeste zetels? Er is een strijd gaande om kiezers te krijgen. Hoe krijgen politici burgers gemotiveerd om te gaan stemmen.

Tijdens deze Meet Up gaan we live bezig om gezamenlijk een nieuw document op te stellen wat ons allen raakt. Net als op IJsland waar de grondwet in korte tijd opnieuw is geschreven door de bevolking onder aanvoering van de piratenpartij daar. Het worden spannende tijden. Doen jullie mee?!

Tot ziens in OOST!

locatie