Groningen: Doorbraak van duurzaam

Er trekt een stille revolutie door de wereld: duurzame energie is goedkoper aan het worden dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen.

18 aug
Datum
18 augustus 2017
Tijd
18:30 - 21:00
Locatie
Energy Academy (Zernike-gebouw), Groningen
Link
https://www.facebook.com/events/476709032680848

Er trekt een stille revolutie door de wereld: duurzame energie is goedkoper aan het worden dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat betekent in toenemende mate dat een keuze voor wind- en zonne-energie geen ethische meer is, maar een economische. En dat zal de overgang naar duurzame energie sterk versnellen. 

Wat is er logischer dan een debat-sessie over duurzaamheid in het duurzaamste –en mooiste- gebouw van Groningen? Op vrijdag 18 augustus is er een Groningse editie van VPRO’s Tegenlicht Meet Up in het Energy Academy gebouw op Zernike Campus. Gratis en vrij toegankelijk voor iedereen – wel even aanmelden, vol = vol. 

Groningen heeft z’n eigen Meet Ups, op wisselende locaties en met wisselende thema’s. Deze keer gaat over duurzame energie. De uitzending ‘De Doorbraak van Duurzaam’ wordt vertoond in het nieuwe, duurzame en veel bekroonde Energy Academy-gebouw. 

programma

De bijeenkomst en het debat worden geleid door Jaap de Wilde, hoogleraar internationale betrekkingen en veiligheidsstudies bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De Wilde is al tientallen jaren betrokken bij discussies over duurzaamheid en klimaat-veiligheid en kan met zijn brede, internationale kijk op de zaken uitstekend uit de voeten met het thema. 

De voertaal is deze keer Engels en het perspectief internationaal, aangezien een deel van het publiek die avond bestaat uit promovendi die uit de hele wereld naar Groningen zijn gekomen voor de Energy Summer School van de RUG. 

Het beste kom je op de fiets of met openbaar vervoer naar de Campus, er is maar beperkte parkeergelegenheid voor auto’s beschikbaar op P1. 

locatie