Lelystad: De weerbare democratie

De polarisatie in Europa groeit, de electorale steun voor populisten is erg groot. Overal zijn grote groepen ‘ontevredenen’ te vinden. Is onze democratie sterk genoeg om deze kloof tegen te gaan?

24 nov.
Datum
24 november 2022
Tijd
19:30 - 21:00
Locatie
Stadmakerij, Lelystad
Link
Meer informatie

De weerbare democratie

De kloof in de samenleving lijkt groter te worden. Globalisering, migratie, groeiende ongelijkheid, minder bestaanszekerheid, oorlog en de coronacrisis lijken westerse maatschappijen in tweeën te splitsen. Grote groepen voelen zich niet vertegenwoordigd. Dankzij sociale media kunnen zij elkaar steeds makkelijker vinden. Tegelijkertijd weten radicaal-rechtse influencers en politici hen steeds makkelijker te bereiken én te bespelen. We zullen ook kort een blik werpen op het leven van reptielen en ander gespuis ”

Gasten:

  • Allard Berends, Directeur Omroep Flevoland
  • Bahreddine Belhaj, Ondernemer en oud-politicus
  • Moderator: Anja Muller van de Stadmakerij
  • Reptielen: Thomas Gerla (stadsdichter)

Aan de hand van fragmenten van het de Tegenlicht aflevering 'De weerbare democratie' bevragen we Allard Berends hoe de media kunnen reageren op nep nieuws en het beinvloeden van de burgers. Ook vragen we aan Bahreddine wat politici kunnen doen om er voor te zorgen dat mensen zich wel vertegenwoordigd voelen.

locatie