Lelystad: All in the game

Lelystad: All in the game

De verleiding van Guerilla: games vs. de echte wereld?

19 apr
Datum
19 april 2017
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Stadmakerij, Lelystad
Link
https://www.facebook.com/events/1853326684905254/

documentaire

Gamen is het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw. In Nederland speelt inmiddels zo’n driekwart van de bevolking computergames. Wereldwijd bedraagt de omzet van de game-industrie al 100 miljard per jaar, veel meer dan speelfilms. Wat is de aantrekkingskracht van de wereld achter het scherm? Hoe verhoudt onze echte identiteit zich tot onze virtuele? En kan de echte wereld straks nog op tegen de verleiding van games?

Programma

Over de Lelystadse Meet Up:

In deze Meet Up brengt de Stadmakerij gamers, gamemakers en mensen die met verbazing naar deze verslavende virtuele activiteit kijken met elkaar in contact. We vragen gamers en gamemakers hun favoriete spel mee te nemen. Natuurlijk mag dat Horizon Zero Dawn zijn, het spel dat centraal staat in de Tegenlicht – uitzending. Maar misschien hebben onze gamers wel heel andere favoriete games. We vragen hen de bezoekersstellen “hun” game via het grote scherm te tonen. Ze kunnen niet-gamers uitdagen het uit te proberen. Terwijl de avond vordert proberen we er achter te komen:
• Wat is de aantrekkingskracht van de wereld achter het scherm?
• Hoe verhoudt onze echte identiteit zich tot onze virtuele?
• En kan de echte wereld straks nog op tegen de verleiding van games?
Kortom: een praktische avond, die ons in de virtuele wereld brengt, waardoor we er misschien met z’n allen wat meer van gaan begrijpen.

locatie