Meet Up Lochem: Waterlanders

Napraten over de VPRO Tegenlicht-aflevering 'Waterlanders'.

21 sep
Datum
21 september 2020
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Gudulakerk, Markt, Lochem
Link
aanmelden

waterlanders

Nederlandse ingenieurs bedenken steeds extremere en inventievere maatregelen tegen het stijgen van de zeespiegel en het gelijktijdig zakken van de bodem. Het is de vraag of de huidige dijken en waterschappen de komende honderd jaar nog wel toereikend zullen zijn. Hoe gaan we om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging en welke invloed heeft dat op de Nederlandse identiteit?

Gastspreker: Antoinet van Helvoirt, heemraad van Waterschap Rijn en IJssel

programma

19.30 uitzending bekijken

20:15 pauze

20: 30 korte presentatie van Antoinet Looman, heemraad bij Waterschap Rijn & IJssel. Daarna gaan we in gesprek n.a.v. haar bijdrage en de documentaire.

21.30 napraten met drankje

Entree: gratis. Vrije gift.
 

Tegenlicht Meetup Lochem ontvangt geen subsidie en vraagt geen entree (VPRO is publieke omroep). Wij (John Susebeek en Gerthe Lamers) maken uiteraard wel kosten. Daarom is het fijn als er mensen en bedrijven zijn die ons willen steunen. Tot nu toe is ons dat gelukt. Bij iedere uitzending proberen we partners te vinden die iets met het thema hebben. En natuurlijk is het fijn als u komt en ons een donatie wilt doen in de hoed.

Deze editie van Tegenlicht Meetup Lochem wordt gesteund door: Achterhoek Nieuws (mediapartner)

 

Wilt u deze uitzending sponsoren met een donatie? Neem dan contact met ons op: meetuplochem@gmail.com of bel met 0651158092.