Nijmegen: Mensen, goden en technologie

Nijmegen: Mensen, goden en technologie

Wat is de toekomst van de mensheid?

12 dec
Datum
12 december 2017
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
De Villa, Nijmegen
Link
https://www.facebook.com/events/130626894294154/

documentaire

Technologie gaat ons veranderen, de vraag is alleen maar hoe. Dat roept vragen op en zorgt voor lastige morele kwesties. Wat is een mens en wat is zijn positie? Hoe brengen we de mens en zijn technosfeer in balans met de omgeving? Kunnen we alleen nog maar spreken van rechten voor de mens? Waar ligt de grens tussen mensen beter maken en betere mensen maken? Met filosofen, experts en schrijvers gaan we dieper in op de vraag die onze toekomst zal begeesteren: als de technologie ons tot goden maakt, wat voor goden willen we dan zijn?

programma

In de Tegenlicht Meet Up Nijmegen op 12 december a.s. zullen we deze aspecten nader gaan verkennen. We hebben hiervoor 2 interessante deskundigen uitgenodigd, te weten:

Evert Bluemink, afdelingshoofd Smart Industry bij Hollander Techniek. Hij houdt zich onder meer bezig met automatisering/robotisering van productieprocessen. Vanuit zijn ruime praktijkervaring heeft hij een visie op de invloed van techniek op onze bedrijven en de samenleving.

Rob van de Ven, filosoof en programmamaker bij Radboud Reflects. Hij heeft kennistechnologie en filosofie gestudeerd. In 2011 is hij met zijn afstudeerscriptie genomineerd voor de Geert Grote Pen en behoorde daarmee tot de 5 beste Nederlandstalige filosofiescripties van dat jaar. Hij is zeer bekend met de thema’s uit het programma en houdt deze avond graag de ethische en filosofische kant van techniek versus mens en samenleving tegen het licht.

Iedereen is van harte welkom op deze boeiende avond, waarin actuele vraagstukken over de verhouding tussen mens en technologie worden besproken en uitgediept. Laat je inspireren!
 

locatie