LIVESTREAM - Meet Up Nijmegen: Het nieuwe normaal

Tegenlicht Meet Up Nijmegen gaat online! Corona: wat wordt het nieuwe normaal?

30 apr
Datum
30 april 2020
Tijd
20:00 - 20:30
Locatie
Bibliotheek De Mariënburg Nijmegen, Mariënburg 29, Nijmegen
Link
kijk online

corona: wat wordt het nieuwe normaal?

Vanaf donderdag 30 april verruilen wij voorlopig onze vertrouwde plek in bibliotheek Mariënburg voor een digitale omgeving. Dan start onze online Meetup-serie 'Het nieuwe normaal na Corona', waarbij we met deskundige gasten vooruitkijken naar de impact van de coronacrisis op verschillende aspecten van ons leven.

In onze eerste Meetup praten we over ‘het nieuwe normaal’ in de zorg. Hoe organiseren we straks bijvoorbeeld de reguliere zorgverlening als het coronavirus nog rondwaart? Kunnen we de zorg misschien op afstand organiseren met hulp van digitale tools? En zijn we door de ervaringen met het coronavirus beter voorbereid op de volgende pandemie? Hebben we straks betere draaiboeken, betere kennis, en snellere daadkracht of zijn virussen zo onvoorspelbaar dat we ons nooit helemaal kunnen voorbereiden?

Onze eerste gast tijdens deze online Meetup is Andreas Voss, medisch manager van de afdeling Microbiologie en Infectieziekten van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis en hoogleraar infectiepreventie aan het Radboudumc.

Het gesprek start om 20.00 en wordt uitgezonden via een livestream op Youtube, te vinden op onze website: www.t024.nl/.

Schuif aan en stel je vragen via de chat!

Dit is de eerste aflevering in een serie die we gaan maken over de corona crisis, wat we daarvan kunnen leren en wat 'het nieuwe normaal' gaat worden. Gaan we zo gauw als we kunnen terug naar business as usual in de gezondheidszorg, politiek, economie en maatschappij of kunnen we fundamentele veranderingen tegemoet zien? Welke zijn dat en wat kunnen we er aan doen?

Organisatie: Maarten Barckhof, Walter van der Cruijsen, Laura Cuijpers, Tom Arav, Frans van Wamel, Henske Marsman en Stan Boschman.