LIVESTREAM - Meet Up Nijmegen: Technologie als religie

Tegenlicht Meet Up Nijmegen (live): Technologie als religie

18 feb
Datum
18 februari 2021
Tijd
19:30 - 20:30
Locatie
Online
Link
kijk online

technologie als religie

Tot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het dataïsme. De overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data.

De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven, geluk en schoonheid kan schenken.

In de komende Meet Up gaan we in gesprek over de Tegenlicht aflevering “Technologie als Religie”. Samen met drie interessante gasten praten we verder over de vraag wat het dataïsme kan betekenen voor de toekomst van religie en spiritualiteit. Want kan de moderne en toekomstige technologie, naast tal van praktische zegeningen, ook zingeving bieden?

Onze deskundige en inspirerende gasten zijn: 
– Paul van de Velde: Religiewetenschapper en hoogleraar Aziatische religies http://bit.ly/2Z48Rpz
– Herman de Regt, wetenschapsfilosoof
– Martijntje Smits: techniekfilosoof en innovatiedenker

De meetup is op donderdag 18 februari van 19.30 tot 20.30 u. live te volgen via ons youtube-kanaal: http://bit.ly/3ceLzC1. Al je vragen kun je stellen via de chat en leggen we voor aan onze gasten.

De livestream zal hier vanaf 19:30 uur te zien zijn. Wanhoop niet als het een paar minuten later is, soms duurt het even voordat we een werkende stream hebben opgezet.

Tot dan!

Wil je de hele aflevering nog eens terugzien? Dat kan via deze link: http://bit.ly/3aD1Px7
Wil je onze online afleveringen nog eens terugzien, dan kan dat altijd, zonder aanmelden, via ons YouTube-kanaal.