LIVESTREAM - Meet Up Nijmegen: Alleen verbonden

Tegenlicht Meet Up Nijmegen: Alleen verbonden

20 mei
Datum
20 mei 2021
Tijd
19:30 - 20:30
Locatie
Online
Link
kijk online

alleen verbonden

Voor sommigen betekent corona een ramp. Door het vele binnen zitten ervaren ze steeds vaker een gebrek aan verbondenheid. De “eenzaamheidscrisis”, waar vóór corona ook al sprake van was, lijkt erger te zijn geworden.

Anderen ervaren de corona-maatregelen eigenlijk helemaal niet zo negatief. Integendeel. Ze ervaren juist meer rust en ruimte in hun leven. Verplicht thuisblijven is voor hen geen straf, maar levert hen juist meer kostbare tijd alleen op. Even geen rekening hoeven houden met de sociale verplichtingen uit het oude normaal. Even lekker alleen.

Maar wanneer slaat alleen zijn eigenlijk om in eenzaamheid? En is het wel terecht om te spreken van een crisis?

In de komende meetup zoomen we in op dit gevoel van eenzaamheid en de crisis waar we ons in zouden bevinden. Hoe komt het dat het vele alleen zijn bij sommigen omslaat in eenzaamheid en het voor anderen juist een verademing is? Wat is het verschil tussen alleen zijn en eenzaamheid? En heeft dat gevoel van eenzaamheid ook positieve kanten?

Daarnaast gaan we op zoek naar initiatieven uit de samenleving om eenzaamheid tegen te gaan. Hoe kunnen we mensen weer met elkaar verbinden? En hoe komt het eigenlijk dat eenzaamheid tegenwoordig steeds vaker op de loer ligt?

Wil jij ook verder praten over eenzaamheid? Kom dan meeluisteren én meepraten tijdens onze meetup op donderdag 20 mei, van 19.30 tot 20.30 uur.

Via ons YouTube-kanaal kun je de meetup live volgen! Al je vragen en ervaringen kun je met ons delen in de chat en worden direct aan onze gasten voorgelegd.


Onze gasten zijn: 
- Marjan Slob: Filosoof en auteur van 'De lege hemel. Over eenzaamheid.'
- Meer sprekers volgen snel.

De meetup is op donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 u. live te volgen via het youtube-kanaal: http://bit.ly/3ceLzC1. Al je vragen kun je stellen via de chat en leggen we voor aan de gasten.

De livestream zal daar vanaf 19:30 uur te zien zijn. Wanhoop niet als het een paar minuten later is, soms duurt het even voordat we een werkende stream hebben opgezet.

Tot dan!

Wil je de online afleveringen nog eens terugzien, dan kan dat altijd, zonder aanmelden, via ons YouTube-kanaal.

Website: www.t024.nl
Instagram: @vprotegenlichtmeetupnijmegen
Twitter: @T024NL
LinkedIn: https://bit.ly/3eqeUgB