Meet Up Nijmegen: Handel in voorkennis

Tegenlicht Meet Up Nijmegen: Handel in voorkennis

23 sep
Datum
23 september 2021
Tijd
19:30 - 20:30
Locatie
Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen-centrum
Link
meer informatie: https://www.t024.nl/

Handel in voorkennis

Alle data die over ons wordt verzameld, blijkt een goede voorspeller te zijn van de aandelenbeurs. Creditcard-informatie, Twitterberichten, maar ook de emoties in de stemmen van CEO’s worden geanalyseerd.

Tot nu toe hebben vooral grote beleggers zoals hedgefunds die miljarden euro’s per jaar neertellen toegang tot deze datasets. Maar voor beleggers met een kleine portemonnee is toegang tot deze data lastig.

De Tegenlicht-documentaire ‘Handel in voorkennis’ laat zien hoe nieuwe datastromen de beurs veranderen en wie hier het meeste profijt van heeft.

Op 23 september praten we na over deze uitzending in bibliotheek de Mariënburg! Wees welkom!

Gasten

Tom Heskes, hoogleraar kunstmatige intelligentie binnen de afdeling Data Science van de Radboud Universiteit. Met zijn jarenlange ervaring in de wetenschap en het bedrijfsleven weet hij als geen ander de zin en de onzin in de wereld van de AI en datawetenschappen te duiden.

Raphaël Gellert, assistant-professor privaatrecht aan de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich op regelgeving rondom digitale technologie (in het bijzonder algoritmes en machine learning). Met deze kennis kan hij ons op de hoogte brengen over alles wat gerelateerd is aan het recht.

Roderik Vrolijk, Fintech advocaat en docent in de leergang Bank & Verzekeringswezen aan de UvA. Als expert op het terrein van de financiële wetgeving kan hij zijn juridische licht laten schijnen op het gebruik van alternatieve data op de beurs.