Oss: Geldscheppers

Oss: Geldscheppers

Hoe kunnen we Europees geld scheppen dat wél ten goede komt aan de reële economie?

23 feb
Datum
23 februari 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek, Oss
Link
https://www.facebook.com/events/1675478276082633/

documentaire

Elke maand pompt voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank met een muisklik 80 miljard euro in de Europese economie. Draghi heeft hiermee maar een bedoeling; onze economie moet weer groeien! Maar waar gaat dat enorme bedrag heen? Op wiens bankrekening komt het terecht? Hoe weten we of al die verse euro’s op de goede plek terecht komen? En hoe kunnen we geld scheppen dat wél ten goede komt aan de burger en de reële economie?

programma

In de Bibliotheek Oss is donderdag 23 februari een nieuwe bijeenkomst van Tegenlicht Meet Up. Centraal staat de aflevering Geldscheppers die onlangs bij de VPRO op televisie te zien was. Speciale gast is journalist Koen Haegens die bij de Volkskrant op de economieredactie werkt.

Geldscheppers gaat over de Europese Centrale Bank die elke maand met een muisklik tachtig miljard euro in de economie pompt. Onderzocht wordt waar dat enorme virtuele bedrag voor gebruikt wordt en wat de effecten zijn van deze geldinjecties.

Koen Haegens
Aansluitend is er een lezing van Koen Haegens, auteur van onder meer ‘De grootste show op aarde: de mythe van de markteconomie’. Zijn overtuiging is dat de markt een mythe is en dat het mogelijk is andere wegen in te slaan. Zijn verhaal staat haaks op hoera-geluiden die er de laatste tijd zijn over onze economie.

locatie