Alkmaar: Slimme Steden

Alkmaar: Slimme Steden

28 okt

Wat betekenen de 'maakbare' steden voor haar bewoners?

Datum
28 oktober 2016
Tijd
19:00 - 20:30
Locatie
HAL25, Alkmaar
Link
https://www.facebook.com/events/560662227468237/

documentaire

Als het aan de techbedrijven ligt, wonen we in de toekomst in 'slimme steden'. Steden waar mensen, apparaten, gebouwen via The Internet of Things verbonden zijn en continu zijn te monitoren. Ook Alkmaar wordt zo'n stad. En dat is handig, efficiënt en veilig. Maar wat betekenen deze 'maakbare' steden voor haar bewoners, en moet een stad efficiëntie boven privacy plaatsen?

Het zijn vaak de grote bedrijven die technologie ontwikkelen voor de slimme stad, maar The Internet of Things leent zich juist heel goed voor initiatieven die open source zijn en van inwoners zelf komen. Daar gaan we tijdens de Meet Up over praten. En met behulp van ons eigen fablab, de Kaasfabriek, leren we ook hoe we betrekkelijk eenvoudig zelf technische snufjes kunnen bouwen. Misschien wil je wel meten hoeveel parkeerplekken er bij jou in de buurt vrij zijn als je uit je werk komt. Of - als je smetvrees hebt - hoeveel bacteriën er in en op je eten zitten in je koelkast. Verzin het maar. Wij gaan het je leren.

programma

Deze Tegenlicht Meet Up is onderdeel van De HAL op vrijdag - de wekelijkse vrijmibo in HAL 25. De borrel start om 17.00 uur met muziek en eten (€ 10,00). Van 19.00 tot 20.30 uur praten we - met drankje en eten - over The Internet of Things in Alkmaar en vanaf 20.30 uur is er disco.

locatie