Alkmaar: Uitdagers en Aanpakkers

Alkmaar: Uitdagers en Aanpakkers

Genoeg gepraat: wat kan jij doen voor een betere wereld?

12 mei
Datum
12 mei 2017
Tijd
18:00 - 0:00
Locatie
HAL25, Alkmaar
Link
https://www.facebook.com/events/305937016490620/

documentaire

In de afgelopen jaren hebben steeds meer burgers zich op hun eigen wijze ingezet voor een betere straat, buurt en stad, of zelfs voor een betere wereld. Maar wat is er overgebleven van al die harde inzet in de afgelopen jaren? Waarin ligt de échte kracht van het bottom-up initiatief? Blijft het doel beperkt tot kleinschalige impact creëren op vele locaties of is er noodzaak aan verandering op grote schaal? Genoeg gepraat. Tijdens de laatste Meet Up van het seizoen komen we in actie met o.a. een aantal Uitdagers & Aanpakkers van VPRO Tegenlicht: wat kan jij doen voor een betere wereld?

programma

Weten jullie nog, het project ‘Uitdagers & aanpakkers’ van VPRO's Tegenlicht? Waarvoor je mensen kon aandragen die met toffe, lokale initiatieven de wereld een beetje beter proberen te maken? Nodig, in een tijd van toenemende polarisatie, van politiek geharrewar en dalend vertrouwen in de overheid en instituties. En waar ook een best veel Alkmaarse helden voor werden opgegeven? Zoals Nanda van den Ham (El Kombi SUP), Marjolein Jonker (Tiny House Nederland) en Kees Bolten (HAL 25)?

Tegenlicht heeft een uitzending gemaakt over een aantal van die uitdagers en aanpakkers van de ellenlange landelijke lijst en die is zondag 30 april te zien. Voor ons een perfecte reden om verder te praten over de lokale initiatieven en te kijken hoe we zelf een steentje bij kunnen dragen aan een betere stad. Met onze lokale uitdagers en aanpakkers, maar we ook zijn heel erg benieuwd naar andere initiatieven die we misschien nog helemaal niet kennen. De bedoeling is dat we elkaar beter leren kennen, dat we inspiratie opdoen en misschien ook nieuwe ideeën.

Met onder meer:
- Marjolein Jonker (www.marjoleininhetklein.com).
- Nanda van den Ham (www.facebook.com/elkombisup).
- Kees Bolten (www.hal25.nl).
- Marcel van der Drift (Doe Het Niet Zelf).
- Willem Boverhof (Cycloon).

Gespreksleider: Leoni van Veen (o.a. BrugTheaterFestival Alkmaar).

locatie