Arnhem: 'Mensen, goden en technologie'

Arnhem: 'Mensen, goden en technologie'

Hoe verhoudt de huidige infosphere zich ten opzichte van democratie en vertrouwen?

15 jan
Datum
15 januari 2018
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Café De Kroeg, Arnhem
Link
https://www.facebook.com/events/127929444542862/

Mensen, goden en technologie

Niemand weet hoe onze wereld er over 25 jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. De grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie leggen we voor aan twee belangrijke denkers van dit moment: Kevin Kelly en Yuval Noah Harari.

Kunstmatige intelligentie wordt gemeengoed voor iedereen en zal ons helpen lastige vraagstukken te analyseren en uitdagen om na te denken over wie we zijn. Kelly is ervan overtuigd dat we door de technologie al goden zijn en dat ook robots in hun eigen goden zullen geloven.

We geloven in goden omdat we ze zelf willen zijn. Harari ziet een maatschappij met ongelijkheden ontstaan waarin sommige mensen zichzelf kunnen upgraden tot goden en anderen kwetsbaar en sterfelijk zullen blijven.

programma

‘VPRO Tegenlicht’ zijn documentaires waarin nieuwe ideeën en trends in de politiek, maatschappij en wetenschap aan bod komen. Deze documentaires zetten je aan het denken over onze wereld, over de keuzes die we maken en voor ons gemaakt zijn, en over wie wij zelf zijn. Naar aanleiding van deze documentaires organiseert Leven in Schuytgraaf, in samenwerking met de VPRO, Meet Ups.Tijdens de Meet Ups kijken we enkele fragmenten terug uit de aflevering en gaan we met elkaar hier over in gesprek.

19:00 - 19:45: aflevering terugkijken voor wie wil (op groot scherm).
19:45u: inloop.
20:00u: start meet up,  rond 22u borrel

Toegang: gratis

locatie