Assen: Einde van Bezit

Assen: Einde van Bezit

'Don’t own, enjoy!'

09 mrt
Datum
9 maart 2017
Tijd
12:00 - 14:00
Locatie
Kunstplaza Schurer, Assen
Link
https://www.facebook.com/events/1838341636405555/

documentaire

We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. Het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen loopt op zijn eind. We willen niet bezitten, we willen toegang hebben en gebruiken. Wel de lusten, niet de lasten: 'Don’t own, enjoy!' Wat betekent dat voor de manier waarop producten worden gemaakt, hoe wij bouwen, voor innovatie en voor economische groei? Een VPRO Tegenlicht Lab met Thomas Rau, de meest radicale bouwmeester van Nederland.

programma

De bijeenkomst is onderdeel van de reeks bijeenkomsten ‘Ode aan Gaia’, met duurzaamheid als gemeenschappelijk thema. Met de serie ‘Ode aan Gaia’ beogen de organisatoren zicht te bieden op het hoe en waarom van het Klimaatakkoord. De organisatoren zijn het Wereld Natuur Fonds (Regioteam Assen-Emmen), de Energiecoöperatie duurzaam Assen, Country Smile's Groene Varkens en de Natuur en Milieufederaties Drenthe en Groningen.

De bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur, voor een broodje wordt gezorgd. Aanmelden kan via odeaangaia@vanderveen.nl. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk en vindt plaats bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen.

locatie