Bakkeveen: Eurotopia

Bakkeveen: Eurotopia

De noodzaak van een nieuw Europa.

22 feb
Datum
22 februari 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Nieuw Allardsoog, Bakkeveen
Link
https://www.facebook.com/events/608044139405938/

documentaire

De Europese Unie is moreel en cultureel bankroet, vindt de Duitse filosoof en historica Ulrike Guerot. Tijd om het EU project ten grave te dragen. Guerot heeft een Europese republiek voor ogen die bestaat uit 50 regio’s rondom clusters van grote steden, met een herkenbare identiteit en gedeeld economisch en cultureel belang. Een slagvaardig Europa dat zichzelf opnieuw uitvindt.

programma

We leven in een gemeenschappelijk Europa. Maar willen we nog wel een Europese gemeenschappelijke eenheid? Is het (opnieuw) formuleren daarvan zinvol of zijn we eigenlijk al te laat? Of is een gemeenschappelijke vijand hét middel om eensgezindheid te brengen op het continent dat er maar niet in wil slagen één te worden?

Filosofische Ontmoetingen biedt graag ruimte om na te praten over deze aflevering. Op landgoed Nieuw Allardsoog in Bakkeveen (Friesland) gaan we dit op woensdag 22 februari a.s. vanaf 20.00 uur doen. Aan de hand van een aantal fragmenten bespreken we met een panel de stand van Europa en waar we ermee naar toe moeten. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd.

Toegang tot deze Meet Up is gratis en de avond duurt tot circa 22.15 uur. Daarna kan doorgepraat worden in de bar.

Aanmelden
Deelnemen aan deze Meet Up kan door je op te geven via de website www.filosofischeontmoetingen.nl

locatie