Bergen op Zoom: Kwestie van vertrouwen

Bergen op Zoom: Kwestie van vertrouwen

Hoe verhoudt de huidige infosphere zich ten opzichte van democratie en vertrouwen?

16 nov
Datum
16 november 2017
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Podium Gebouw-T, Bergen op Zoom
Link
https://www.facebook.com/events/1934621076858274

documentaire

Het wantrouwen in de samenleving groeit. Onbetrouwbare journalistiek verspreidt zich razendsnel, slinkse bedrijfsleiders manipuleren ons met geavanceerde technologie en politici gebruiken digitale media om het publiek op meticuleuze wijze te bespelen. Geen wonder dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven op een dieptepunt staat. Collectief verlangen we terug naar de tijd waar het touwtje uit de brievenbus hing. Hoe is het zover kunnen komen? Wat moeten we doen om het vertrouwen in elkaar en in onze instituties terug te krijgen? En hoe bouwen we de samenleving op die we willen?

programma

In een interactieve bijeenkomst willen wij van het Stadspodium samen met jullie kijken hoe het met ons vertrouwen is gesteld en wat we zelf kunnen doen.

Het programma van de avond is als volgt:
19:00 vertoning van de VPRO Tegenlicht uitzending
19:50 korte pauze
20:00 welkom en start interactief gedeelte
21:00 informeel samenzijn en napraten.

Het bekijken van de uitzending op de avond zelf is niet verplicht, maar we hopen wel dat je de uitzending onlangs hebt bekeken. Zorg ervoor dat je dan op tijd voor het welkomstwoord in de zaal bent zodat we op tijd kunnen beginnen.

De toegang is gratis. Voor de organisatie van de avond vinden we het fijn als je je vooraf wilt aanmelden via stadspodium.boz@gmail.com of meld jezelf bij dit Facebook-evenement op "aanwezig". Graag tot 16 november!

PS: Je kunt via deze link de uitzending ook alvast bekijken: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/kwestie-van-vertrouwen.html

locatie