Boxmeer: Rendement van geluk

Boxmeer: Rendement van geluk

Als geld niet gelukkig maakt, kan geluk dan wel geld opleveren?

11 okt
Datum
11 oktober 2017
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Boxmeer
Link
https://www.facebook.com/events/355859991530444

documentaire

Er is een revolutie gaande in het bedrijfsleven, waarbij niet de winst maar de maatschappelijke betekenis van de onderneming vooropstaat. De nieuwe betekenis-economie draait sinds de crisis in 2008 op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk. Hoe kan een bedrijf dat veroorzaken en wat is daarvan weer het rendement?

En wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel? Hoe stel je niet de winst van een onderneming centraal maar juist de betekenis voor de samenleving, de arbeiders en de lokale omgeving?

programma

Tegenlicht zet aan tot discussie. Elke tweede woensdagavond van de maand kun je meedoen aan die discussie. In één van onze vestigingen ga je in gesprek met anderen over belangrijke maatschappelijke thema’s van dit moment, aan de hand van de Tegenlicht documentaires van de VPRO. Actueel, met het oog op de toekomst en ingebed in de regionale context.

De aanvang van de Tegenlicht Meet Ups is 19.00 uur. Gezamenlijk wordt dan de aflevering van Tegenlicht bekeken. Heb je de aflevering al gezien? Je kunt ook om 20.00 uur aansluiten. De entree is gratis.

Programma
•19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering (optioneel).
•20.00 uur: start van de Meet Up. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan we het gesprek aan met deskundigen en betrokkenen. En uiteraard met jou! De sprekers van vanavond zijn Mark van Rijn, directeur van Stichting Actief, en Marnick Menting en Werner Toone, twee jonge ondernemers van broedplaats Nestwerk.
•21.30 uur: einde, mogelijkheid tot napraten.

locatie