Meet Up Boxtel: Worsteling van de groenmens

Napraten over Worsteling van de groenmens.

21 nov
Datum
21 november 2019
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
De Kleine Aarde, Het Klaverblad 13, Boxtel
Link
Facebook-evenement

worsteling van de groenmens

Een primeur! VPRO Tegenlicht en de Praktijk van het Ideaal op de Kleine Aarde organiseren gezamenlijk de EERSTE VPRO Tegenlicht Meet Up van Boxtel!

DE VPRO TEGENLICHT MEET UP BOXTEL: WAT?!
Sinds 2014 worden er overal in Nederland de inspirerende afleveringen van VPRO Tegenlicht bekeken en bediscussieerd tijdens meet ups, met allerlei geïnteresseerde bezoekers, bijzondere experts, doeners en denkers. Join us bij de allereerste Boxtelse editie!

EDITIE 1: WORSTELING VAN DE GROENMENS
Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips.

Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies? Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk? En niet alleen voor hen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven. De Tegenlicht aflevering is een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.

Na de aflevering gaan we in gesprek met onder andere Green Evelien en natuurlijk met veel ruimte voor jouw ervaringen.

programma

GASTEN
- Green Evelien, leidt al jaren een eco-levensstijl met haar gezin in de Ardennen. Toen de belangstelling voor deze manier van leven groeide, besloot Evelien in 2015 om zich volledig te wijden aan het uitdragen van haar levensstijl. Voor meer informatie zie: www.greenevelien.com

PROGRAMMA DONDERDAG
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht-aflevering "Worsteling van de Groenmens" kijken! Aflevering al gezien? Loop tot 20.30 gerust binnen.
20.30 uur: Start gesprek, voorstellen gasten.
22.00 uur: napraten, drankjes.

LOCATIE
De Kleine Aarde, frisse start, dat ga je vinden! Het Klaverblad 13, Boxtel.

locatie