Bredevoort: De nieuwe zijderoute

Bredevoort: De nieuwe zijderoute

Hoe zullen wij ons aan de nieuwe wereldorde moeten aanpassen?

17 mrt
Datum
17 maart 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Koppelkerk, Bredevoort
Link
https://www.facebook.com/events/1879443722268627/

documentaire

Tot vandaag was de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde onderneming: iedereen zou moeten zijn zoals wij, of tenminste moeten worden zoals wij. In de Tegenlicht Meet Up op vrijdag 17 maart in de Koppelkerk in Bredevoort gaan we in gesprek over de nieuwe machtscentra in het Midden-Oosten en Oosten. Wat zijn de gevolgen van deze nieuwe machtsverhoudingen voor ons westerse zelfbeeld?
 

programma

Hoe kijken mensen ernaar die zelf in het nieuwe machtscentrum gewoond en gewerkt hebben? Te gast is oud-Aaltenaar Madelon Nijman die samen met haar partner jarenlang als expat woonde en werkte in Oman en Brunei voor Shell. Madelon kent de verhoudingen en opvattingen aldaar – van de lokale bevolking, tot die van expats en van grote bedrijven. Daarnaast is oud-Aaltenaar Benno Grevers te gast. Benno is in zijn beroepsleven al jarenlang werkzaam op allerlei ambassades, waaronder in het Midden-Oosten.

Voorafgaand aan de discussie is het mogelijk om de uitzending samen te bekijken. De aflevering wordt vanaf 19.00 uur getoond, maar hij is ook online terug te kijken via www.npo.nl. Aansluitend om 20.00 uur gaan we samen in gesprek over dit onderwerp. Praat en denk mee in de Koppelkerk en laat je inspireren door de ervaringen van onze gasten. Moderator deze avond is Siebrand Miedema.
 

locatie