Bredevoort: Erdogans aanhang

Bredevoort: Erdogans aanhang

Is de steun aan Erdogan een gevolg van polarisatie in eigen land?

14 apr
Datum
14 april 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Koppelkerk, Bredevoort
Link
https://www.facebook.com/events/116965932183236/

documentaire

Tijdens en na de mislukte couppoging in Turkije gaan ook in Nederland duizenden Turkse Nederlanders de straat op om steun te betuigen aan president Erdogan. Hoe kan het dat een Turkse leider een aantrekkingskracht uitoefent op burgers, waarvan het merendeel in Nederland geboren is? Is deze loyaliteit naar het oosten toe te wijten aan een falen in eigen land? Staat een dubbele loyaliteit volwaardig burgerschap in Nederland in de weg, of is er nuance te vinden in het verhitte debat rondom Nederlands burgerschap?

programma

Vrijdagavond 14 april waagt de Tegenlicht Meet Up Bredevoort zich aan een gevoelig onderwerp: Erdogan. Waarom scharen zoveel Turkse Nederlanders zich expliciet achter Erdogan? Op de discussieavond wordt getracht om de huidige spanningen in onze samenleving beter te begrijpen en elkaar beter te begrijpen. De Tegenlicht-aflevering ‘Erdogans aanhang’ is het uitgangspunt van de avond.

Voor de aanhangers zijn Turkse trots, Erdogan en soevereiniteit onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar wat gaat er schuil achter de zelfbewuste omhelzing van de Turkse democratie? Hangt dat ook samen met een gevoel van niet volwaardige acceptatie als Nederlandse burgers? Moet je als Turkse Nederlander wel kiezen tussen Nederland en Turkije of is het als kiezen tussen je vader en je moeder? Hierover gaan we in gesprek met interessante gasten, waaronder Bali Sevda (moslima en fractievoorzitter Groenlinks Doetinchem).

Op vrijdag 14 april wordt eerst om 19.00 uur de aflevering ‘Erdogans aanhang’ getoond; om 20.00 uur start de Meet Up. De aflevering is ook thuis terug te kijken via www.npo.nl.

locatie