Bredevoort: Boer zoekt voedselflat

Bredevoort: Boer zoekt voedselflat

Wat is vertical farming en kan het de landbouwsvorm van de toekomst in Nederland zijn?

16 jun
Datum
16 juni 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Koppelkerk, Bredevoort
Link
https://www.facebook.com/events/451881511848404

documentaire

Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch zullen we de 7 miljard aardbewoners die veelal in grote steden wonen moeten voeden. Een manier waarop het voedselsysteem efficiënter ingericht kan worden is door middel van 'vertical farming' waarbij groente en fruit op grote schaal in high-tech voedselflats verbouwd wordt. In Nederland zijn er een aantal initiatieven maar het lijkt echter nog niet zo'n vaart te lopen. Hoe komt dat? In deze Tegenlicht Meet Up kijken we met boeren, business experts en wetenschappers naar de status van Vertical Farming in Nederland en hoe deze vorm van agricultuur zich gaat ontwikkelen.

programma

Ook in de Achterhoek wordt hard nagedacht over goede oplossingen om dit milieuprobleem op te lossen zonder dat hierdoor in de toekomst voedseltekorten ontstaan. Tijdens de Tegenlicht Meet Up plaatsen we het probleem in Achterhoekse context en zullen een aantal interessante initiatieven de revue passeren.

Vrijdag 16 juni is er om 19.00 uur eerst de mogelijkheid om de aflevering nog samen terug te kijken en om 20.00 uur beginnen we met de daadwerkelijke discussieavond. De aflevering is ook online terug te kijken via www.npo.nl.

locatie