Bussum: De eerlijke onderneming

Bussum: De eerlijke onderneming

Bas van Abel deelt lessen voor iedereen die een eerlijke onderneming nastreeft.

27 okt
Datum
27 oktober 2016
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Soupurbe, Bussum
Link
https://www.facebook.com/events/556149474577689/

documentaire

'If you can't open it, you don't own it' is het motto van ontwerper Bas van Abel en oprichter van Fairphone. Een mobiele telefoon waarvoor arbeiders niet worden uitgebuit. Inmiddels is Van Abel de CEO van een alsmaar groeiend bedrijf. In Shenzhen, China, laat hij ons de recycling methoden en innovatie van de Chinese telecommunicatie-industrie zien. De dilemma’s die hij tegenkomt zijn lessen voor iedereen die een eerlijke onderneming nastreeft.

programma

Ontwerper Bas van Abel besloot een mobiele telefoon te maken, waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit. De dilemma’s die hij bij het produceren van zijn Fairphone tegenkomt, zijn lessen voor iedereen die een eerlijke onderneming nastreeft.

Naast een discussie over deze aflevering krijgt een aantal Fairtrade-ondernemers van ons het podium. Zij pitchen hun idee voor een actie waarmee ze Fairtrade onder de aandacht willen krijgen van een groter publiek. De winnaars worden uitgelicht in de lokale media tijdens de Fairtrade week. De aanwezigen bepalen de winnaars d.m.v. een digtale stemming.

De organisatie van deze Tegenlicht Meet Up Bussum is in samenwerking met de Fairtrade werkgroep Gooise Meren.

locatie