Deventer: Offline als luxe

Deventer: Offline als luxe

Is offline zijn een luxe of een noodzaak?

29 sep
Datum
29 september 2016
Tijd
19:30 - 23:00
Locatie
De Fermerie, Deventer
Link
https://www.facebook.com/events/865595356909879/

documentaire

Altijd en overal online, dat klinkt mooi maar heeft een keerzijde. We zijn tot in de slaapkamer verbonden met het internet. Het is de ambitie van bedrijven als Google en Facebook om de hele wereld te verbinden, zodat we altijd en overal online zijn. In Sri Lanka laat Google luchtballonnen op, die de eilandstaat van gratis wifi voorzien. Op de grond communiceren apparaten met elkaar via het Internet-of-Things. We worden 'glazen burgers' in een doorzichtig huis, levenslang aan een draadloos infuus en via smartphones permanent te volgen. Een kleine maar groeiende groep mensen neemt afscheid van het altijd verbonden bestaan en onderzoekt manieren om zelf de regie te behouden over de eigen verbondenheid. Wat kunnen we van hen leren over leven in de digitale tijd? Hoe ziet het leven eruit in de zogenaamde 'white spots', plekken zonder verbinding? Download de gratis app voor 'white spots' via play store.

programma

De avond start om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start de discussie aan de hand van fragmenten uit de uitzending. Meld je aan voor deze gratis avond via:

https://goo.gl/forms/HvBO8UEg5vhC08dE3

Tegenlicht Meet Up Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Tegenlicht Meet Up avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO tegenlicht. De Meet Ups in de Fermerie zijn een initiatief van Trees Schopman (De Spiegel, Filosofische praktijk Deventer). In de discussie tijdens deze avond gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons als bugers, betekent.

locatie