Deventer: Bankgeheimen van Joris Luyendijk

Deventer: Bankgeheimen van Joris Luyendijk

Een betrouwbare en veilige financiële sector blijf een illusie?

27 okt
Datum
27 oktober 2016
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
De Fermerie, Deventer
Link
https://www.facebook.com/events/605663509605034/

documentaire

Op een haar na heeft de financiële wereld uw leven in 2008 al onvoorstelbaar ontwricht. De diepere oorzaken hiervan zijn niet weggenomen, hoewel alle insiders weten wat ze zijn. ‘Hoe kan dat?', dat is de grote vraag die Joris Luyendijk zich stelt in zijn boek 'Dit kan niet waar zijn'. In 2012 en 2013 schreef Luyendijk voor de Engelse krant The Guardian een 'banking blog' waarvoor hij op anonieme basis honderden medewerkers uit de financiële sector interviewde. VPRO Tegenlicht nodigde Joris Luyendijk uit om, met uitzicht op de Amsterdamse Zuidas, zijn bevindingen tegen het licht te houden. Zal een betrouwbare en veilige financiële sector voor altijd iets blijven waarvan wij alleen maar kunnen dromen?

programma

Donderdagavond 27 oktober is de eerstvolgende Tegenlicht Meet Up Deventer. Het vindt zoals altijd plaats in de Fermerie aan het muggeplein. De avond start om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur starten we de discussie aan de hand van filmfragmenten.

Tegenlicht Meet Up Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meet Up avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. De Meet Upavond in de Fermerie is een initiatief van Trees Schopman (De Spiegel, Filosofische praktijk Deventer). In de discussie tijdens deze avond gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent. U bent van harte uitgenodigd.

Aanmelden via: https://goo.gl/forms/W0p8gJy9t84PgxJU2

locatie