Deventer: Slapend Rijk

Deventer: Slapend Rijk

Welke invloed heeft de razendsnel groeiende deeleconomie-gigant Airbnb op de sociale structuur van een stad?

29 dec
Datum
29 december 2016
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
De Fermerie, Deventer
Link
https://www.facebook.com/events/620487451464206/

documentaire

Welke invloed heeft de razendsnel groeiende deeleconomie-gigant Airbnb op de sociale structuur van een stad? Het motto van Airbnb: Deel je huis, maak nieuwe vrienden en wordt slapend rijk. Wie het kan betalen koopt een appartement, huurt een schoonmaker in en verhuurt het hele jaar door aan toeristen. Geen bank of aandeel geeft een beter rendement. Wat blijft er over van een stad als veel van haar bewoners er slechts een paar dagen verblijven? Speciaal voor de kerstvakantie, een portret van Amsterdam ten tijde van Airbnb, met blije toeristen, grove misbruikers, perfecte gastheren, slachtoffers en verklikkers.

programma

De avond start om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur starten we de discussie aan de hand van filmfragmenten.

Tegenlicht Meet Up Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meet Up avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. In de discussie tijdens deze avond gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent.

locatie