Deventer: Wijze Lessen uit het Midden-Oosten

Deventer: Wijze Lessen uit het Midden-Oosten

Hoe zou een plausibel toekomstscenario voor het Midden-Oosten eruit kunnen zien?

26 jan
Datum
26 januari 2017
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
De Fermerie, Deventer
Link
https://www.facebook.com/events/1922476571371830/

documentaire

Met het uitdijende conflict in het Midden-Oosten dringt de vraag zich op hoe het zo gekomen is. Welke lering valt er te trekken uit het verleden? Hoe zou een plausibel toekomstscenario voor het Midden-Oosten eruit kunnen zien? De gevolgen van het conflict, de grote vluchtelingenstromen en vele aanslagen zoals in Parijs en Beiroet maakt de vraag hoe het zo gekomen is met de dag urgenter. VPRO Tegenlicht duikt diep in de archieven, om via gebeurtenissen uit het nabije verleden vooruit te blikken. Welke lering valt er te trekken zodat we beter kunnen begrijpen hoe de toekomst van deze regio eruit zal zien?

programma

De avond start om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur starten we de discussie aan de hand van filmfragmenten.

Tegenlicht Meet Up Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meet Up avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. In de discussie tijdens deze avond gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent.

locatie