Deventer: Dichter op Nederland

Deventer: Dichter op Nederland

Hoe geven we Nederland een duurzaam en rustgevend perspectief?

27 apr
Datum
27 april 2017
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
De Fermerie, Deventer
Link
https://www.facebook.com/events/256589718131879/

documentaire

Op deze koningsdag kijken we naar een documentaire uit 2012, ‘dichter op Nederland’. Was de hectiek binnen zorg, veiligheid en onderwijs toen wezenlijk anders dan nu in 2017? Over onszelf zijn we eigenlijk heel tevreden, maar over het land maken we ons grote zorgen. We herinneren ons de tijd van voor de bankencrisis, en we verlangen terug naar de zekerheid van de verzorgingsstaat. Tegelijkertijd zijn we geobsedeerd door welvaart, reduceren alles tot meetbaar geluk op de economische thermometer, en verdrinken in mateloosheid. Met onze vrijheden hebben we onszelf de das omgedaan. We beseffen dat we op een keerpunt staan, maar hoe we met die nieuwe werkelijkheid om moeten gaan, daar hebben we geen idee van.

programma

De avond start om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur starten we de discussie aan de hand van filmfragmenten.

Tegenlicht Meet Up Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meet Up avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. In de discussie tijdens deze avond gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent.

locatie