Dordrecht: Kwestie van Vertrouwen

Dordrecht: Kwestie van Vertrouwen

Hoe verhoudt de huidige infosphere zich ten opzichte van democratie en vertrouwen?

05 okt
Datum
5 oktober 2017
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
De Blauwe Kamer, Dordrecht
Link
https://www.facebook.com/events/791029767746022

documentaire

Het wantrouwen in de samenleving groeit. Onbetrouwbare journalistiek verspreidt zich razendsnel, slinkse bedrijfsleiders manipuleren ons met geavanceerde technologie en politici gebruiken digitale media om het publiek op meticuleuze wijze te bespelen. Geen wonder dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven op een dieptepunt staat. Collectief verlangen we terug naar de tijd waar het touwtje uit de brievenbus hing. Hoe is het zover kunnen komen? Wat moeten we doen om het vertrouwen in elkaar en in onze instituties terug te krijgen? En hoe bouwen we de samenleving op die we willen?

programma

Op deze avond staat de aflevering Kwestie van vertrouwen van het programma VPRO Tegenlicht centraal. Gezamenlijk duiken we in de vraag hoe we het vertrouwen in media, politiek en bedrijven verloren zijn en hoe we dat vertrouwen weer terug kunnen winnen. Het Dordtse publiek gaat in gesprek met een panel gasten met kennis van zaken, onder leiding van moderator Chris van der Meulen. Ben jij klaar voor een goed debat? Meld je snel aan!

Vanwege een beperkt aantal plekken is het reserveren van een ticket verplicht. Dit kan via de website https://tinyurl.com/ycjxr5qm of mail naar events@debibliotheekaanzet.nl

Praktische informatie
Datum: donderdag 5 oktober
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Voor wie: vanaf 16 jaar
Locatie: de Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht
Toegang: gratis | aanmelden verplicht via
https://tinyurl.com/ycjxr5qm of events@debibliotheekaanzet.nl

Elke eerste donderdag van de maand zal er een Tegenlicht Meet Up plaatsvinden (met uitzondering van januari en februari). De ene maand in Schouwburg Kunstmin, de andere maand in de Bibliotheek AanZet. Houd de website goed in de gaten voor de onderwerpen en locaties!

locatie