UITGESTELD - Meet Up Ede: Rendement van geluk

Het VPRO programma 'Tegenlicht' spreekt tot de verbeelding, lokt discussies uit en roept reacties op. Daarom organiseren we nu ook in Ede een 'Tegenlicht Meet up'.

07 apr
Datum
7 april 2020
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
Cultura, Molenstraat 45, Ede

rendement van geluk

In de eerste Meet Up bespreken we de uitzending van Tegenlicht over het ‘rendement van geluk’. Hierin staat de vraag centraal: Wat gebeurt er als werken en samenleven op andere waarden wordt gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel?

We bekijken, samen met Michiel Hobbelt van de Gelukcentrale, diverse fragmenten van de uitzending en gaan met het publiek hierover in gesprek. U bent van harte welkom om mee te praten en mee te denken!

Het thema

Er is een revolutie gaande in het bedrijfsleven, waarbij niet de winst maar de maatschappelijke betekenis van de onderneming vooropstaat. De nieuwe betekenis-economie draait sinds de crisis in 2008 op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk. De vraag is wat er gebeurt als werken en samenleven op andere waarden worden gebaseerd dan op cijfermatig rendement en persoonlijk voordeel. Hoe kun je welzijn en geluk veroorzaken, en wat is daar dan weer het rendement van? Dat is precies wat ‘happiness economics’ wil aantonen.

In het gesprek over de uitzending willen we het hebben over de volgende vragen; Is geluk een goed bedrijfsmodel? Hoe belangrijk zijn werk en geluk voor de moderne mens en hoe dwingend is het streven naar geluk?

De Meet Up wordt georganiseerd door Charissa Bakema, Sandra Louwes, Freek Drenth, Wietske-Anna de Haan, Daan Overeem, Evert-Jan Pieters en Hedzerd de Boer. Meer informatie via hdeboer@cultura-ede.nl.

locatie