Gent: Italiaanse lente

Gent: Italiaanse lente

Mobiliteit als mensenrecht: hoe burgemeesters de politiek veranderen.

10 okt
Datum
10 oktober 2017
Tijd
19:30 - 22:30
Locatie
Herberg Macharius, Gent
Link
https://www.facebook.com/events/356280628145818

documentaire

Burgemeester Leoluca Orlando van Palermo, beroemd en geliefd als bestrijder van de maffia, is een man met een missie. Hij wil dat mobiliteit als mensenrecht wordt erkend. In zijn stad heeft Orlando de verblijfsvergunning afgeschaft. Afrikaanse gelukszoekers heet hij persoonlijk welkom in de haven. Onlangs kwam hij naar Den Haag om zijn aanpak te lanceren tijdens de eerste vergadering van het Global Parliament of Mayors. Kan één burgemeester het verschil maken?

programma

Timelab, Masereelfonds Gent, ACV Oost-Vlaanderen, Buren van de Abdij, VPRO Tegenlicht slaan de handen in elkaar en organiseren 10 oktober de eerste Tegenlicht Meet Up in Herberg Macharius.

Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht, uitgegeven door VPRO.

Deze Meet Up is de eerste in een reeks van 3. Het bijzondere aan deze Gentse Tegenlicht is dat wij een wildcard toekennen aan een gastspreker: deze kiest het thema van de avond en zorgt voor een inleiding en een nabesprekening.
 

locatie