Gent: Kwestie van vertrouwen

Gent: Kwestie van vertrouwen

Hoe verhoudt de huidige infosphere zich ten opzichte van democratie en vertrouwen?

12 dec
Datum
12 december 2017
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
Herberg Macharius, Gent
Link
https://www.facebook.com/events/149448629034164/

documentaire

Het wantrouwen in de samenleving groeit. Onbetrouwbare journalistiek verspreidt zich razendsnel, slinkse bedrijfsleiders manipuleren ons met geavanceerde technologie en politici gebruiken digitale media om het publiek op meticuleuze wijze te bespelen. Geen wonder dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven op een dieptepunt staat. Collectief verlangen we terug naar de tijd waar het touwtje uit de brievenbus hing. Hoe is het zover kunnen komen? Wat moeten we doen om het vertrouwen in elkaar en in onze instituties terug te krijgen? En hoe bouwen we de samenleving op die we willen?

programma

Hoeveel weet Facebook over ons? Kan het echt ons gedrag beter voorspellen dan de mensen die ons het best kennen? Wat heeft Facebook met ons voor en wat betekent dat voor de samenleving? En het informatie-ecosysteem en de klassieke media?

Over al die boeiende vragen laat de Tegenlichtreportage 'Kwestie van vertrouwen' interessante sprekers aan het woord. Achteraf gaan we in gesprek met onder meer John Vandaele, journalist bij MO* Magazine en schrijver van verschillende boeken over globalisering, en Jago Kosolosky, hoofdredacteur van Knack.be en internetspecialist.

locatie