UIGTESTELD - Meet Up Gorssel: Plattelandspioniers

Napraten over 'Plattelandspioniers'.

14 apr
Datum
14 april 2020
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Het Trefpunt, Molenweg 53/55, Gorssel
Link
Meer informatie

plattelandspioniers

Het Nederlandse platteland is een broedplaats voor nieuwe initiatieven. Om de schade van klimaatverandering te beperken moet het landbouwbeleid radicaal op de schop. Maar wie gaat dat doen? Plattelandspioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschapszin. Hoe zou de duurzame voedselketen er uit kunnen zien en wat kunnen wij als burgers hier aan bijdragen om de omschakeling te versnellen?

We beginnen de avond met de documentaire 'Plattelandspioniers' waarin o.a. voedselbosexpert Wouter van Eck zijn visie geeft op duurzame landbouw waarna we met elkaar in gesprek gaan.

Ook plattelandspionier Tuinderij De Veldhof uit Joppe geeft een kijkje in de keuken van de duurzame landbouw. En raadslid van de gemeente Lochem Marleen van der Meulen (D66) legt uit hoe de gemeente Lochem zich inzet voor de duurzame voedseltransitie.

Het programma in Het Trefpunt in Gorssel begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten. Na afloop is er een drankje en ruim gelegenheid om contacten met elkaar te leggen en informatie uit te wisselen. De entree is gratis. Reserveren via de website Eventbrite is gewenst i.v.m. het beperkte aantal beschikbare plaatsen.

Belangstellenden om deze avond te ondersteunen kunnen contact opnemen via e-mail info@tuinderijdeveldhof.nl

locatie