Meet Up Heerlen: De donut economie

Meet Up Heerlen: De donut economie

Markten zijn inefficiënt en groei is niet alles zaligmakend: tijd voor een nieuw economisch model.

17 apr
Datum
17 april 2018
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
Café Pelt - Pancratiusplein 48, 6411 JZ Heerlen

De donut economie

Hoera, de economie groeit weer! We zijn flink aan het shoppen geslagen na de stijging van onze koopkracht. Maar de CO2-uitstoot en de ongelijkheid stijgen helaas net zo hard. Wat is hier aan te doen? De Britse econoom Kate Raworth gebruikt een krachtig beeld voor een nieuwe circulaire economie: de donut. Onze economische activiteiten zouden niet uit de bocht moeten vliegen, maar groeien binnen grenzen, in een ideale cirkel.

Lees hier meer over de aflevering en Kate Raworth.

programma

Deze Tegenlicht Meet Up kijken we eerst de Tegenlicht-aflevering ‘De donut economie’. Daarna krijgt Frank de Langen de gelegenheid om zijn mening te geven over deze uitzending en om aan te geven hoe dit naar onze streek vertaalt kan worden. Frank de Langen is van huis uit algemeen econoom en al een groot aantal jaren bezig met strategie en innovatie. Daarna is er vanzelfsprekend gelegenheid tot gesprek.

De Tegenlicht Meet Ups in café Pelt worden georganiseerd door een klein groepje mensen dat momenteel bestaat uit Erik Duijsings, Frits Pelt, Cynthia Smeets en Harrie Winteraeken. In beginsel vinden de Meet Ups één keer per maand plaats op een dinsdagavond. Voor meer informatie kunt u terecht bij Harrie Winteraeken.

locatie