Maastricht: Hoe duur is natuur

Maastricht: Hoe duur is natuur

Is de kruising van economie en ecologie de enige remedie om de natuur te beschermen?

23 nov
Datum
23 november 2017
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
De Brandweer, Maastricht
Link
https://www.facebook.com/events/192626107952561/

documentaire

Milieuactivisten hebben altijd al mensen proberen overtuigen om de natuur te beschermen via het aanspreken van de onderbuik. Maar filantropie alleen blijkt onvoldoende. Stemmen roepen op om de onzichtbare hand van de markt aan te wenden om de natuur te redden. De boom als investering, het milieu als rendement. Geld moet rollen, dus waarom ook niet voor natuurbehoud? Maar wat is de effectiviteit van deze aanpak? Kunnen we de natuur monetariseren? Of doet deze visie tekort aan de natuurlijke verhouding tussen mens en milieu? Tijdens deze Tegenlicht Meet Up onderzoeken we het kruispunt tussen economie en ecologie en wat dit ons kan leren over de toekomst van het natuurbehoud.

programma

Naar aanleiding van de uitzending van VPRO Tegenlicht van zondag 19 november voeren we met het publiek en een aantal experts een gesprek over de toekomst van natuurbehoud en de financiering hiervan. Onze centrale vraag zal zijn: “Wat zijn de effecten van het toekennen van monetaire waarde aan stukken natuur?”. We kijken eerst gezamenlijk naar de uitzending en praten dan na met het publiek en een panel met onder anderen: Raf de Bont (Universiteit Maastricht) en Rixt de Jong (CBS). Het gesprek zal worden gemodereerd door George Vogelaar.

Voor geïnteresseerden die de aflevering voorgaande zondag al gezien hebben is er de mogelijkheid om in te lopen na de vertoning van de uitzending (20:20 uur).

locatie