Mill: Boer zoekt voedselflat

Mill: Boer zoekt voedselflat

Wat is vertical farming en kan het de landbouwsvorm van de toekomst in Nederland zijn?

08 nov
Datum
8 november 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek Mill
Link
https://www.facebook.com/events/515730592119022

documentaire

Voedselflats en stadslandbouw als alternatief voor ons inefficiënte voedselsysteem? Een meetup over geprinte hamburgers en LED-sla
Op dit moment is ons voedselsysteem inefficie nt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geï ntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven.

programma

De lokale sprekers van vanavond zijn wetenschapper Paul Doesburg van o.a. het boek Barstensvol Leven, Jos Hakkennes van Blue Acres en Wereldtuin Verdeliet.

De aanvang van de Tegenlicht Meet Ups is 19.00 uur. Gezamenlijk wordt dan de aflevering van Tegenlicht bekeken. Heb je de aflevering al gezien? Je kunt ook om 20.00 uur aansluiten. De entree is gratis.

Programma
•19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering (optioneel).
•20.00 uur: start van de Meet Up. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire gaan we het gesprek aan met deskundigen en betrokkenen. En uiteraard met jou!
•21.30 uur: einde, mogelijkheid tot napraten

locatie