Nijmegen: Still Berning

Nijmegen: Still Berning

Wat kunnen Nederlandse politieke verliezers leren van de bottom-up beweging van Bernie Sanders?

07 feb
Datum
7 februari 2017
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
De Villa, Nijmegen
Link
https://www.facebook.com/events/1289898984381719/

documentaire

Bernie Sanders is de meest glorieuze verliezer in de Amerikaanse politiek. Zijn verlies is het begin van een nieuwe beweging die het Amerikaanse politieke stelsel permanent wil omvormen. Zo schreef de Sanders-campagne geschiedenis door met kleine donaties van burgers meer geld op te halen dan dat Hillary Clinton van rijke financiers en grote bedrijven ontving. Een kijk achter de schermen bij de Millennial-generatie die lokaal, digitaal en van onderaf de drive heeft om het tij in Washington te keren.

programma

De verkiezingen komen eraan!

Nog iets meer dan een maand en dan zijn wij aan de beurt. In de VS is de nieuwe president inmiddels geinstalleerd. Wie weet komen er ook in Nederland veranderingen aan.  

We haken in op de aflevering van vorig najaar over Bernie Sanders, 'Still Berning'. De aflevering laat zien wat voor een movement Bernie Sanders heeft opgezet, en dat deze nog steeds door stroomt.Wij vinden deze beweging op zichzelf inspirerend en erg interessant. Daarover kunnen we sowieso in gesprek. 

Maar we zijn ook benieuwd of we in Nederland of Europa ook een Bernie Sanders hebben of een vergelijkbare beweging. Hebben jullie daar ideeen over. En wat denken jullie van de aankomende verkiezingen? Wat willen en kunnen wij doen, nog voor de verkiezingen of wat kunnen we stemmen of straks na de verkiezingen?

We nodigen vooralsnog geen sprekers uit voor de avond, tenzij we nog een hele leuke vinden, maar eigenlijk willen wij deze keer dat we samen de spreker zijn. We gaan aan de slag in groepen met een aantal onderwerpen en proberen daar iets moois gezamenlijks uit te brouwen.

Inloop is vanaf 19:30 we beginnen om 20:00.

locatie