Expoplu: Kwestie van Vertrouwen

Expoplu: Kwestie van Vertrouwen

Hoe verhoudt de huidige infosphere zich ten opzichte van democratie en vertrouwen?

21 okt
Datum
21 oktober 2017
Tijd
16:00 - 18:00
Locatie
Paraplufabriek, Nijmegen
Link
https://www.facebook.com/events/831010680402170/

documentaire

Het wantrouwen in de samenleving groeit. Onbetrouwbare journalistiek verspreidt zich razendsnel, slinkse bedrijfsleiders manipuleren ons met geavanceerde technologie en politici gebruiken digitale media om het publiek op meticuleuze wijze te bespelen. Geen wonder dat het vertrouwen in politici, media en bedrijven op een dieptepunt staat. Collectief verlangen we terug naar de tijd waar het touwtje uit de brievenbus hing. Hoe is het zover kunnen komen? Wat moeten we doen om het vertrouwen in elkaar en in onze instituties terug te krijgen? En hoe bouwen we de samenleving op die we willen?

programma

Op zaterdag 21 oktober zal de tentoonstelling Alternative Truths fungeren als Meet-Up van het VPRO programma Tegenlicht. Dit is naar aanleiding van de aflevering ‘Een Kwestie van Vertrouwen’, waarin hetzelfde onderwerp centraal staat als in de tentoonstelling: ‘post-truth politics’.

Namens Expoplu zijn wij ook verheugd mee te delen dat tijdens deze meet-up Denker-des-Vaderlands René ten Bos zal aanschuiven om zijn ideeën over dit thema te delen. Ook zal participerende kunstenares Anneke Ingwersen aanwezig zijn om ook vanuit haar werk te reageren. De bijeenkomst zal worden gemodereerd door Krista Jantowski.

locatie