Oss: De Slimme Staat

Oss: De Slimme Staat

Waar komt innovatie precies vandaan: De overheid of het bedrijfsleven?

24 nov
Datum
24 november 2016
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Oss
Link
https://www.facebook.com/events/1739125783000953/

documentaire

We denken dat nieuwe technologie wordt ontwikkeld door hippe bedrijven als Google en Apple. Maar is dat wel zo? De econoom Mariana Mazzucato onderzoekt de herkomst van nieuwe technologie, en kwam erachter dat de overheid meer invloed heeft dan we denken.

programma

In het kader van Tegenlicht Meet Up houdt de Bibliotheek Oss op donderdag 24 november een debat over de rol van grote farmaceutische bedrijven, die medicijnen steeds duurder maken. Hoofdgasten zijn Hans Büller van stichting Fair Medicine en Henk Jan Out, schrijver van het boek Leve het geneesmiddel! dat onlangs verscheen.


Tegenlicht Meet Up is een avond die is gekoppeld aan een aflevering van VPRO Tegenlicht. In dit televisieprogramma worden nieuwe ideeën en trends onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, sociologie en wetenschap. Aan de hand van fragmenten wordt binnen het thema nagepraat over de documentaire. De aflevering die deze keer centraal staat, is De Slimme Staat waarin het draait om de vraag waar innovatie precies vandaan komt: de overheid of het bedrijfsleven?

Hans Büller van Fair Medicine zet zich met zijn stichting in voor duurzame en betaalbare medicijnen. Oud-Organon-onderzoeker Henk Jan Out vindt juist dat het negatieve imago van farmaceutische bedrijven onterecht is omdat de ontwikkeling van een medicijn nu eenmaal veel geld kost en dat medicijnen daarom zo duur zijn. De twee hoofdgasten gaan steeds als eerste in op een stelling. Daarna mag het publiek meepraten en beslissen wie het beste verhaal had.


De aanvang van Tegenlicht Meet Up is 19.00 uur. Dan wordt eerst gezamenlijk de aflevering van Tegenlicht gekeken. Het gratis debat start om 20.00 uur. Het is ook mogelijk om dan aan te sluiten.

locatie