Utrecht: Recht voor allen

Utrecht: Recht voor allen

Hoe innoveert de juridische wereld en wordt het recht toegankelijk voor iedereen?

17 okt
Datum
17 oktober 2016
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek Utrecht
Link
https://www.facebook.com/events/1154480367977208/

documentaire

Toegang tot het recht: voor vier van de ruim zeven miljard mensen op aarde is dat te duur, te ingewikkeld, te corrupt of simpelweg afwezig. Vanuit Den Haag ijveren advocaten voor innovatie van de juridische wereld. Verrassend genoeg is Kenia hierin een voorloper. Via sms, smartphones en Twitter wordt door het hele land een netwerk gebouwd van apps en juridische vrijwilligers. Onrecht bestrijden met een mobiel in plaats van een meestertitel: Is dat het rechtssysteem van de toekomst? En hoe staat Nederland ervoor wat E-justice betreft?

programma

Maandag gaan we met rechtsspraakdeskundige Quirine Eijkman (Acces to Justice / Hogeschool Utrecht / Universiteit Leiden), Wim de Regt (Amnesty International Nederland), ethica Liesbeth Feikema (Ethics Institute UU), en socioloog en Kenia duider Naomi Van Stapele (Vrije Universiteit Amsterdam / Universiteit van Amsterdam)  in gesprek over de ongekende, progressieve mogelijkheden én eventuele caveats van rechtspraak 2.0.

Tegenlicht zet aan tot discussie. Iedere week op maandagavond kijken we van 19h tot 20h de uitzending van zondag terug en vanaf 20h kunt u meedoen aan die discussie. Bij de Tegenlicht Meet up Utrecht gaat u in de Bibliotheek in gesprek met andere Utrechters over belangrijke maatschappelijke thema’s van dit moment aan de hand van de Tegenlicht documentaires van de VPRO. Actueel, met het oog op de toekomst en - als het even kan - ingebed in de Utrechtse context. Toegang is gratis, wel graag even aanmelden.

locatie