Utrecht: Geldscheppers

Utrecht: Geldscheppers

Hoe kunnen we Europees geld scheppen dat wél ten goede komt aan de reële economie?

28 nov
Datum
28 november 2016
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek Utrecht
Link
https://www.facebook.com/events/174593042998642/

documentaire

Elke maand pompt voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank met een muisklik 80 miljard euro in de Europese economie. Draghi heeft hiermee maar een bedoeling; onze economie moet weer groeien! Maar waar gaat dat enorme bedrag heen? Op wiens bankrekening komt het terecht? Hoe weten we of al die verse euro’s op de goede plek terecht komen? En hoe kunnen we geld scheppen dat wél ten goede komt aan de burger en de reële economie?

programma

Met oa Eric Smit, oprichter en hoofdredacteur van Follow the Money, Jaqueline Haarsma van Ons Geld en Martijn Kieft, regisseur bij VPRO Tegenlicht.

Tegenlicht zet aan tot discussie. Iedere week op maandagavond kijken we van 19h tot 20h de uitzending van zondag terug en vanaf 20h kunt u meedoen aan die discussie. Bij de Tegenlicht Meet up Utrecht gaat u in de Bibliotheek in gesprek met andere Utrechters over belangrijke maatschappelijke thema’s van dit moment aan de hand van de Tegenlicht documentaires van de VPRO. Actueel, met het oog op de toekomst en - als het even kan - ingebed in de Utrechtse context. Toegang is gratis, wel graag even aanmelden.

locatie