Winschoten: Boer zoekt voedselflat

Winschoten: Boer zoekt voedselflat

Wat is vertical farming en kan het de landbouwsvorm van de toekomst in Nederland zijn?

26 okt
Datum
26 oktober 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
De Tramwerkplaats, Winschoten
Link
https://www.facebook.com/events/135510963758729

documentaire

Voedselflats en stadslandbouw als alternatief voor ons inefficiënte voedselsysteem? Een meetup over geprinte hamburgers en LED-sla
Op dit moment is ons voedselsysteem inefficie nt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geï ntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven.

programma

Nederland is, na de Verenigde Staten, de tweede landbouwexporteur ter wereld. Van overal komen boeren, tuinders, onderzoekers en burgemeesters naar ons land om zich te informeren. De combinatie van de onderzoekskracht van Wageningen Universiteit, de ervaring van de telers en de technologische kennis over de mogelijkheden van ledverlichting die onontbeerlijk is voor de verticale landbouw, maakt ons land uniek. Maar komt onze positie als exportland onder druk te staan als steeds meer bedrijven van over de hele wereld met onze kennis zelf hun groente en sla verticaal en lokaal gaan verbouwen?

Voorafgaand aan de Meet Up is er de mogelijkheid om te eten in de Brasserie van de Harbour Jazz Club. Praat, denk en discussieer mee met ons op de 26e oktober. De toegang is gratis. Deze Meet Up wordt georganiseerd door Reina Boels-Feikens van Rein advies, duurzaam advies (www.rein-advies.nl) in samenwerking met experts uit het veld.

locatie