Amsterdam: Samen Grijs

Welke technologieën en alternatieve oplossingen zorgen ervoor dat de ouderen van morgen een dak boven hun hoofd hebben?

12 okt.
Datum
12 oktober 2022
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Pakhuis de Zwijger
Link
Meer informatie

Documentaire

Als we zo doorgaan is in 2040 een derde van de bevolking grijs, zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm. Verwacht wordt dat over het hele land, honderden bejaardentehuizen zullen sluiten. De huidige generatie ouderen zal zich niet laten wegstoppen in grote centra aan de rand van de stad. Overal in het land worden kant en klare mantelzorgwoningen in tuinen getakeld als alternatief voor het oude bejaardenhuis en ontstaan alternatieven hoe we beter en langer thuis kunnen wonen.

VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar denkers en doeners die niet wegduiken voor de grijze golf van morgen, die alternatieve woonvormen bedenken en onderzoeken en hoe technologie mensen kan helpen om langer zelfstandig te wonen.

Programma

Meer informatie over dit programma volgt binnenkort. De Meet Ups zijn gekoppeld aan de afleveringen van Tegenlicht. Tegenlicht is toekomstjournalistiek: een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. De week na de uitzending praten we, aan de hand van fragmenten, samen met de makers en andere relevante gasten binnen het thema na over de documentaire.

locatie