Amsterdam: De voedsel b.v.

Wat is de rol van Nederland in het wereldwijde voedselsysteem? Een ontluisterend kijkje in de keuken van de Nederlandse voedselindustrie.

09 nov.
Datum
9 november 2022
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Pakhuis de Zwijger
Link
Meer informatie

Documentaire

Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. We zijn kampioen in het verbouwen van tomaten in kassen en de grootste als het gaat om kennis en innovatie op het gebied van zaadveredeling. Ons land heeft en produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. En dat allemaal in een land waar ruimte schaars is. Waar zal het volgende decennium ons heen leiden? Meer megaboerderijen?  Verticale boerderijen in steden?  Nog meer export of gaan we meer lokaal en dierproefvrij produceren?  

Programma

Kadir van Lohuizen is fotojournalist en filmmaker. Zijn werk werd gepubliceerd in o.a. Trouw en De groene Amsterdammer.

Clemens Driessen is universitair docent omgevingswetenschappen aan de Wageningen Universiteit. Hij onderzoekt hoe morele overwegingen in de praktijk vorm krijgen in de landbouw en rond dieren, natuur en voeding. In het bijzonder richt ik me op hoe technologische innovatie ons denken beïnvloedt op deze terreinen.

locatie