Tegenlicht Meet Up: Op energiemissie

Hoe kunnen we de transitie naar een duurzaam Nederland vormgeven?

13 dec
Datum
13 december 2017
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Pakhuis de Zwijger
Link
https://dezwijger.nl/programma/tegenlicht-meet-up-116

Documentaire

'Nederland wordt duurzaam' staat in grote letters in het regeerakkoord. Het nieuwe kabinet trapt de energietransitie af en wil met gericht beleid ondernemers en innovatieve ingenieurs stimuleren. Maar Nederland heeft een serieuze achterstand ten opzichte van de rest van Europa. Hoe gaan we dat doen? Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en eerste energie-commissaris van Nederland, denkt dat het mogelijk is. Navigerend tussen alle maatschappelijke niveaus gaat hij in gesprek met voor- en tegenstanders en toont hij de weg aan jonge techneuten en groene pioniers. Tijdens deze avond onderzoeken we met denkers en doeners hoe we de transitie naar een duurzaam Nederland vormgeven.

Programma

Een duurzaam Nederland is mogelijk. Ontwerpers en duurzaam ondernemers timmeren gestaag aan de groene economie van de toekomst. Hoe kunnen we dit proces versnellen? Wat zijn de obstakels waar ze tegen aan lopen en wat is de oplossing? Waar kunnen ze nog tips en coaching gebruiken zodat ze hun doelen bereiken? Na een verdiepend gesprek met onderzoekers en experts over de energietransitie van Nederland, geven we een podium aan de duurzaam ondernemers en ontwerpers van de toekomst. Experts geven hen feedback over hun initiatief en wijzen hen de goede richting.

Ken jij groene techpioniers, of ben je er zelf één? VPRO Tegenlicht is op zoek naar personen met revolutionaire ideeën, initiatiefnemers die Nederland gaan veranderen. Je hebt nog tijd om je aan te melden tot en met 10 december en misschien word jij wel gekozen om je project voor te stellen in Pakhuis De Zwijger! Juryleden Ruud Koornstra, Teresa van Dongen en Nynke Tromp geven feedback en richting, zodat ook jij op een efficiënte manier Nederland meer duurzaam kan maken!

Je kan je aanmelden op de webpagina Groene Techpioniers. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de site van VPRO Tegenlicht.

 

locatie